Gold gondola neće raditi od 9. maja do 20. juna (VIDEO)

ZLATIBOR – Zbog remonta koji joj predstoji, zlatiborska „Gold gondola“ neće raditi u periodu od 9. maja do 20. juna. Najduža pauza ove atrakcije od početka sa radom neophodna je zarad povećanja kapaciteta i smanjenja gužvi, kažu iz ovog preduzeća.

Remont će podrazumevati nabavku novih kabina, postavljanje nadstrešnica na završnoj stanici i pregled sistema. Biće postavljeno 18 novih kabina.

„U nkom sledećem periodu planirana je i nadogradnja kabina, tj. da se sve raspoložive kabine upotpune nekim novim sadržajima, pre svega digitalnim. Putvanje do vrha Tornika i nazad traje po 25 minuta, pa je neophodno upotpuniti to vreme na parvi način“, kaže direktorka „Gold gondole“, Bojana Božanić.

Ovaj period godine izabran je za radove kako se ne bi propustli prvomajski praznici, a i kako bi ostalo dovoljno vremena za pripremu letnje sezone.

„Možda bi period marta ili početka prila bio bolji za radove, zbog broja putnika. Ali, morali su se uzeti u obzir vremenski uslovi, s obzirom da smo baš u tom periodu još uvek imali snega na Zlatiboru“, dodaje Božanić.

U Gold gondoli očekuju da posle ovih, do kraj godine neće imati više prekida u radu, osim za redovne tehničke preglede. Ukidanjem protiv kovid mera kapacitet je vraćen na deset putnika po kabini, u kojima će i dalje biti dostupna dezinfekciona sredstva.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.