Gold gondola gradi se i po snegu

ZLATIBOR – Gold Gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru za koji je izdvojeno 13 miliona evra iz budžeta opštine Čajetina, uspešno se privodi kraju, a ni snežne padavine ni niske temperature nisu omele radnike da gradnju sprovode po planu.

“Trenutno se na međustanici vrše elektro radovi, očekujemo da će u narednih sedam dana biti završen taj deo poslova. Polovinom meseca nastavljaju se radovi na montaži preostalih delova na međustanici, a zatim i montiranje sajle na prvom delu – od početne do međustanice. Prvo se izvlače početne sajle, a zatim i glavna. Sve se radi po planu i za sada nema kašnjenja sa onim što smo zacrtali da bude urađeno. Iako se radi na planini, zimski vremenski uslovi nam ne predstavljaju problem, jer ono što je od toga zavisilo već je urađeno”, rekla je Bojana Božanić, direktora JP “Gold Gondola” za RINU.

Na kraju januara, prema njenim rečima, biće napravljen presek i tada će se znati tačan datum otvaranja ove turističke atrakcije.

“Neophodno je izvršiti završna testiranja i finalna pripremanja za prevoz putnika. Sve to biće urađeno po posebnim procedurama i standardima naših proizvođača opreme”, naglasila je Božanić.

Zlatiborksa “Gold Gondola” biće dugačka devet kilometara i kao takva predstavljaće najdužu gondolu na svetu, povezaće centar ove planine sa vrhom Tornik, a na Ribničkom jezeru nalaziće se međustanica.

RINA

You may also like...