Godina Užičke porodične kartice (VIDEO)

UŽICE – Za godinu dana postojanja Užičku porodičnu karticu prezelo je 760 majki sa troje i više dece i najmanje ostvarilo popust od 13 hiljada dinara, podaci su Udruženja Roditelj Užice.

Najpopularniji su bazen i klizalište, pa je JP „Veliki park“ za godinu dana odobrila oko 550 hiljada dinara popusta, a omogućila da bazen i klizalište na ovaj način koristi oko 6000 roditelja i dece. I to nije jedini popust koji koristi Božana Đurović koja ima troje dece.

„Dosta mi znači ova kartica, jer dece idu češće na bazen, taksi nam znači jer živimo u predgrađu, a velika je ušteda i na odeću ili obuću“, priča Božana.

Bazen i klizalište jesu najpopularniji među decom, ali ništa manje nisu znajčajne i ostale firme i ustanove kojih je 107 i koje su dale popuste od pet do 20 odsto, a neki su i svoje usluge ponudili besplatno.

Iz Udruženja roditelj, koje je zaduženo za organizacijski deo projekta, navode da je za godinu dana polovina porodica ostvarila oko 13 hiljada dinara popusta, 40 odsto nešto manje, pet odsto nije koristilo karticu, a isto toliko nema društvene mreže na kojima se može informisati o popustima.

„Zbog korisnika koji ne prate društvene mreže štampaćemo flajere. Mi smo organizovali i nekoliko nagradnih igara i tako roditelje obradovali izletom u Sajrevo, poklonili smo dečje sedište, rukotvorine, a to ćemo raditi i u narednom periodu“, kaže Maja Panić iz Udruženja Roditelj Užice

Iz Udruženja Roditelj pozivaju i porodice koje još uvek nemaju karticu da je preuzmu, ali i firme da se priključe akciji. 

  

You may also like...