GKC učestvuje u projektu prestonice kulture sa 11 programskih celina (VIDEO)

UŽICE – Gradski kulturni centar Užice će u predstojećem projektu Užica kao prestonice kulture biti zastupljen sa 11 programskih celina. U ovoj ustanovi vide priliku za podizanje na viši nivo i kao mogućnost prekretnice u radu.

U okviru aktivnosti na projektu prestonice kulture GKC će organizovati manifestacije iz različitih sfera kulture: muzički deo je sa akcentom na formatom masovniji Bazum džez festival, a po prvi put Užice će biti domaćin festivala dokumentarnog filma Interakcija.

„Imaćemo Strip susrete u aprilu, Bazum festival, program Urban Era, projekat „Dodirni svetlost“, Fantast fest i Erske smijalice. Imaćemo dva programa koja ćemo realizovati sa Starim selom iz Sirogojna, kao i naučni skup „Savremena srpska folkloristika“ i promociju muzičkog stvaralaštva Srđana Milivojevića Sikca“, kaže direktor GKC-a, Filip Baralić.

Posebno je naglašeno da će izložbeni segmenti biti prilagođeni slepim i slabovidim osobama. Osim toga, Baralić je istakao i ostale aktivnosti GKC-a za 2024. godinu.

„Trudićemo se da promovišemo najrazličitije muzičke pravce, imaćemo i školu gitare i školu robotike za najmlađe. Uskoro ćemo organizovati smotru recitatora „Pesniče naroda mog“, kao i smotru amaterskog stvaralaštva u Ravnima. U susret Vidovdanu biće Viteški dani, a osim unapređenja galerijskog prostora organizovaćemo i projekat „Grad-galerija“, koji će obuhvatiti izložbe na nekoliko lokacija u gradu“, dodaje Baralić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.