Gimfest u „Požeškoj gimnaziji“ po 13. put (VIDEO)

POŽEGA – Posle dve godine, učenici „Požeške gimnazije“ ponovo su organizovali Gimfest, manifestaciju posvećenu razmeni naučnih znanja i veština iz drugih oblasti. Ovo je bilo ukupno 13. izdanje festivala koji, na veliko zadovoljstvo profesora, samostalno organizuju učenici.

Četvoro učenika bili su primarni organizatori ovogodišnjeg Gimfesta, nestrpljivo iščekivanog posle pauze

„Mnogo nam znači da se obeleži ova tradicija. Dugi niz godina se organizuje, a njime predstavljamo sve nauke na lep način i time možemo steći neka nova znanja“, rekla je Anastasija Miletić, učenica gimnazije i koordinator štanda za hemiju.

Najveće bogatstvo gimnazije su njeni učenici, kako kaže direktor, a potvrdu svojih reči nalazi u ovom festivalu.

„Oni su ti koji našu školu vuku napred. Mi smo tu samo da ih usmerimo i pomognemo koliko je u našoj moći“, kaže Ivan Draškić, direktor „Požeške gimnazije“.

Među gostujućim predavačima bio je i Majkl Gregori iz Francuske.

„Ovo je odličan festival. Već sam imao kontakta sa učenicima odavde putem aplikacija i mislim da su veoma dobri, pogotovo ako se zna da su mladi danas manje zainteresovani za nauku nego što bi trebali da budu“, kaže Majkl Gregori.

Štandovi su bili raznoliki, sa tematskim sadržajima, od kriminalistike i istorijata logora Aušvic do stranih jezika i hemije, gde je predstavljen novi ogled kojim se određuje količina vitamina C.

Foto:ZooMUE

„Ovim utvrđujemo da u paprici ima najviše vitamina C, a najveća je zabluda u vezi kivija, gde ima svega 100 miligrama po litru“, predstavila je Nikolina Jovićević.

Za opuštanje, organizovana je kombinacija tri tipa kafane, od srpske, preko irskog paba do saluna sa Divljeg zapada.

„Ako neko ne voli narodnu muziku, može da bira između vesterna i irskog paba. Međutim, generalno se najviše posećuje srpska varijanta“, kaže Mateja Lalović, učenik sa ovog štanda.

Među gostima festivala bili su i Crveni krst, kao i Omladinska radio akcija.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.