GFK „Sloboda“ počela pripreme (VIDEO)

UŽICE – Fudbaleri GFK „Slobode“ počeli su danas pripreme na Gradskom stadionu u Užicu za drugi deo sezone u Zapadno-moravskoj ligi.

U dosadašnjem delu prelaznog roka Slobodu je pojačalo pet fudbalera: Saša Filipović (Zemun), Bojan Gajić (Sloga Požega), Miloš Gardić (Timočanin) , Luka Savić (Crvena Zvezda) i Nemanja Lazić (Radnički Zrenjanin). Iz kluba su otišli Vuk Gudurić i Miloš Nikolić, a slobodan je Ognjen Damjanović.

„Ove nedelje treniraćemo jednom dnevno, odradićemo testiranja i lekarske preglede, a sledeće nedelje imaćemo po dva treninga dnevno uz prijateljske utakmice. Čekaju nas motivisnani protivnici, ali iz dobrog rada i treninga pravićemo rezultate“, rekao je trener GFK „Slobode“ Jovan Nikitović.

U drugoj polovini februara Užičani će pripreme nastaviti u Makedoniji.

„Duga je pauza bila. Igrači su spremi, psihički i fizički, biće ovo lep period ispred nas“, naveo je kapiten užičkog tima Aleksandar Cvetić.

Nemanja Nešić iz Upravnog odbora GFK Slobode rekao je da su ambicije da se okupe mladi igrači iz grada i okoline, a koje su postavljene još prošle godine, uspele.

„Imamo takmičarski uspeh, od 15 utakmica smo pobedili 13, a dve smo igrali nerešeno istoveremeno davajući veliku šansu mladim igračima. Uspeli smo i finansijski da organizaciono funkcionišemo, izmirivali smo sve obaveze na vreme i nalazimo se među retkom klubovima u Srbiji. Solidno smo odradili prelazni rok i mislim da smo dosta jači nego u jesenjem delu“, naveo je Nešić.

GFK Sloboda je posle prvog dela sezone prvoplasirana na tabeli sa 41 bodom.

Foto: Dragan Karadarević

You may also like...