Gasifikacija školskih kotlarnica

UŽICE – Umesto na čvrsto gorivo, četiri predškolske i  školske ustanove u Užicu od sledeće grejne sezone grejaće se na gas. Vredsnost investicije zamene kotlova, koju finansira grad Užice je 22 miliona dinara .

 

 potpisivanje konverzija 1Ugovor o konverziji kotlarnica potpisali su član gradskog veća zadužen za budžet  Zoran Adžić i direktori Prve osnovne škole „Kralja Petra II“, Osnovne škole „Stari grad“, Vrtića „Zeka“ i Škole za slušno oštećenu decu „Miodrag V. Matić“.
Podsećajući da su ranije gasifikovane kotlarnice u Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić, Osnovnoj školi „Nada Matić“ i vrtićima „Leptirić“ i „Maslačak“, Zoran Adžić, član gradskog veća zadužen za budžet istakao je da su prednosti zamene kotlova u ovim školama i vrtiću, sa čvrstog goriva na gas, višestruke.
„U Osnovnoj školi „ Slobodan Sekulić ova investicija se isplatila za dve grejne sezone uz uštedu od četiri miliona dinara, a znatno je smanjeno i aerozagađenje. Nastojaćemo da  u narednom periodu što više ustanove umesto čvrtog goriva pređe na korišćenje gasa kao energenta. Plan je da to najpre budu vrtići „ Neven“ i Bambi“, a kasnije i „ Poletarac“ koji važi za najvećeg potrošača uglja“ naglasio je Adžić.
„Prva osnovna škola „Kralja Petra II“ je na godišnjem nivou  trošila između 240 i 270 tona uglja i bila veliki zagađivač, mislim da ćemo prelaskom na gas smanjiti zagađenje, ali i da će nam učionice biti podjednako zagrejane“, istakao je direktor Vladan Čumić.
Radovi na konverziji kotlarnica koje izvode užičko „ Jedinstvo“ i čačanski „Alfako inženjering“ trebalo bi da počnu u roku od osam dana ,a rok za završetak zamene kotlova je 30 dana.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.