Gasifikacija školskih kotlarnica

UŽICE – Umesto na čvrsto gorivo, četiri predškolske i  školske ustanove u Užicu od sledeće grejne sezone grejaće se na gas. Vredsnost investicije zamene kotlova, koju finansira grad Užice je 22 miliona dinara .

 

 potpisivanje konverzija 1Ugovor o konverziji kotlarnica potpisali su član gradskog veća zadužen za budžet  Zoran Adžić i direktori Prve osnovne škole „Kralja Petra II“, Osnovne škole „Stari grad“, Vrtića „Zeka“ i Škole za slušno oštećenu decu „Miodrag V. Matić“.
Podsećajući da su ranije gasifikovane kotlarnice u Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić, Osnovnoj školi „Nada Matić“ i vrtićima „Leptirić“ i „Maslačak“, Zoran Adžić, član gradskog veća zadužen za budžet istakao je da su prednosti zamene kotlova u ovim školama i vrtiću, sa čvrstog goriva na gas, višestruke.
„U Osnovnoj školi „ Slobodan Sekulić ova investicija se isplatila za dve grejne sezone uz uštedu od četiri miliona dinara, a znatno je smanjeno i aerozagađenje. Nastojaćemo da  u narednom periodu što više ustanove umesto čvrtog goriva pređe na korišćenje gasa kao energenta. Plan je da to najpre budu vrtići „ Neven“ i Bambi“, a kasnije i „ Poletarac“ koji važi za najvećeg potrošača uglja“ naglasio je Adžić.
„Prva osnovna škola „Kralja Petra II“ je na godišnjem nivou  trošila između 240 i 270 tona uglja i bila veliki zagađivač, mislim da ćemo prelaskom na gas smanjiti zagađenje, ali i da će nam učionice biti podjednako zagrejane“, istakao je direktor Vladan Čumić.
Radovi na konverziji kotlarnica koje izvode užičko „ Jedinstvo“ i čačanski „Alfako inženjering“ trebalo bi da počnu u roku od osam dana ,a rok za završetak zamene kotlova je 30 dana.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.