Gašić:Prvi partizan može i bolje da posluje (video)

 UŽICE-Prvi partizan je nosilac namenske industrije u ovom trenutku u Srbiji i zadovoljan sam kako posluju,što ne znači da može i bolje,izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić  posle posete ovoj  fabrici municije.

gasic1

Gašić je istakao da je cilj još boljeg poslovanja zapošljavanje većeg broja Užičana u ovoj fabrici,koja trenutno ima 1.500 zaposlenih od kojih je veliki broj njih angažovan po ugovoru na određeno vreme.

Gašić je komentarišući eventualnu smenu na čelu rukovodstva Prvog partizana ,na kome je trenutno v.d. generalnog direktora Dobrosav Andrić već 16 godina,rekao da to nije političko pitanje.

“Konkurs je poništen,a novi će biti raspisan za tri meseca,Statut je promenjen i usaglašen sa zakonom,a na mesto generalnog direktora doći će onaj kandidat koji bude garantovao moralnim i rugim sposobnostima,kao i imovinom da će moći  da ostvaruje rezultate koje država i Vlada očekuju od Prvog partizana.Da nam je bitno ime ne bismo Andiću produžili ugovor na još 6 meseci”,rekao je Gašić.

On je istakao i da je cilj Vlade Srbije da u naredne 3 godine konsoliduje sva preduzeća namenske industrije u Srbiji.

“Učinićemo sve da Krušik iz Valjeva ponovo postane uspešna fabrika.Loše privatizacije dovele su do smanjenja velikog broja radnika u namenskoj industriji i to je veliki problem.Ono što daje nadu za budućnost je intelektualna svojina”,naglasio je ministar odbrane.

Gašić je najavio da će  u užičkom Prvom partizanu,po završetku započetih investicija i izmeštanjem podzemnog pogona za pravljenje municije,u ovoj fabric biti zaposleno još 200 radnika.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.