Galaš osvojio trku, Vesniću pukla guma

RIJEKA – Prva trka runde TCR Istočna Evropa na Grobniku vožena je po teškim vremenskim uslovima i vlažnoj pisti i završena je pobedom Jahima Galaša u “folksvagen golfu”. Galaš je startovao s pol-pozicije, a izvezao je i najbrži krug od 1:36.767.

Milovan Vesnić je tokom 10 krugova bio prvi pratilac konačnog pobednika, ali mu je na glavnom pravcu i potpuno iznenadno eksplodirala prednja leva guma, pa je njegovom nastupu tu bio kraj. Drugo mesto zauzeo je Dušan Kouržil Mlađi, a kao treći je klasifikovan Petr Čižek.

Vesnić je tokom trke pratio Galaša, najpre sa zaostatkom od blizu 4 sekunde, da bi u nastavku podigao tempo, izvezao i provizorno najbrži krug od 1:37.251 i smanjio prednost vodećeg na 2,4 sekunde.

Vesniću pukla guma, foto: Facebook

U 11. krugu Vesniću je eksplodirala guma, a isto se dogodilo i Višomirskom, ali na prednjem desnom točku. Zbog otpadaka na glavnom pravcu najpre je pokazana žuta zastava, a potom je aktiviran i sigurnosni automobil. Višomirski je, uprkos oštećenjima na prednjoj desnoj strani nastup završio sa krugom zaostatka.

Jakub je klasifikovan kao deveti, a Vesniću je upisana deseta pozicija (i bod), uz dva kruga zaostatka za pobednikom.

Vesnić je i dalje lider TCR Istočna Evropa sa 84 poena. U poretku slede Galaš sa 70, Višomirski sa 63, Čižek sa 61 i Vitke sa 43 boda.

Serbiaring, ZOOMUE

You may also like...