Gajićev prvenac za minimalac (VIDEO)

POŽEGA – Sloga je u utakmici sa dva raztličita poluvremena savladala dobru ekipu Jedinstva minimalnim rezultatom 1:0 i bodovno se izjednačila sa Smederevom i Tutinom.

Oko 300 gledalaca na Gtradskom stadionu u Požegi videlo je solidnu fudbalsku predstavu gde je svakom rivalu pripalo po poluvreme. Miloš Obradović trener Jedinstva opredelio se za sastav: Ivan Jovanović, Kojić (ž), Tomić, Andrić, Rajović, Radivojević, Zoran Radojičić (Đokić 75′), Nikola Radojičić, Zoran Jovanović (Jolačić 85′)Živojinović (Popović 76′) i Lazarević. Na drugoj strani Dragiša Žunić nije mogao da računa na Nikolu Stanića pa je njegova ekipa na teren istrčala sa ovom startnom postavom: Glintić, Kolarević (ž) (Stojaković 46′), Vlašić, Nikolić, Glišović, Nedović, Kalajanović, Kijevčanin (ž), Obrenović, Stanić (Mihajlović 59′) i Gajić (ž) (Đorđilović 90′). Utakmicu je sudio Nikola Đorđević iz Aranđelovca, pomagali su mu Nikola Obradović iz Rače i Uroš Radovanović iz Gruže.

Ubljani koji su evidentno orijentisani na mlađe igrače tokom prvog poluvremena su pokazali da njihov plan ima utemeljenje. Od 18 igrača u protokolu polovina je bila bonus, a po igri se to nijednog trenutka nije osetilo. Nijednog trenutka nisu paničili, sve linije tima funkcionisale su besprekorno tako da domaćin nije imao rešenje za takvu postavku. U prvih 45 minuta Požežani nisu nijednom ozbiljnije zapretili Jovanoviću koji je stajao na golu Jedinstva, a da će biti više nego tvrd orah, Ubljani pokazuju već u 7. minutu. Dugo je Nikola Radojičić nosio loptu i kada je došao u zonu udarca, jako i nezgodno je raspalio po lopti, tako da je Glintić imao problema da ukroti ovaj šut.  I drugu priliku za postizanje gola videli smo u režiji gostiju. U 27. minutu Živojinović je izdržao duel na centru, a onda lako pretrčao igrače sredine terena. Usledio je pas koji je Milanovića doveo u 100% šansu koju on ne koristi, jer šalje loptu pored desne stative. Do kraja poluvremena anemični Požežani nisu uspevali da povežu svoju igru i sve se svodilo na individualne pokušaje što nije bilo dovoljno da se ugrozi odbrana Jedinstva. Prvo poluvreme je završeno bez golova, a Žunić je i te kako imao šta da kaže svojim pulenima tokom pauze.

Trener Sloge se odlučio da odmah izvši izmenu pa je u svlačionici ostavio Kolarevića, a na teren poslao Stojakovića što se pokazalo kao presudno za krajnji ishod ove utakmice. Sloga je preuzela igru i kontrolu lopte, pa prvi ozbiljniji udarac ka golu Jedinstva upućuje Vlašić u 54. minutu. Dva puta je ulazio u jake duele, oba puta je izašao kao pobednik i  na kraju došao na 18 metara od gola gostiju. Malo se razmišljao, a onda se odlučio za udarac pored gola. Stojaković je svojim potezima pokazao da se radi o majstoru, a u 56. je imao dobru priliku za postizanje gola. Obrenović je odlično centrirao, Jovanović je malo kasnio, dovoljno da Stojaković prvi dođe do lopte, ali ona posle njegovog udarca glavom odlazi preko gola. Nastavili su sa boljom igrom domaći igrači pa Gajić u 61. minutu nije bio skoncentrisan do kraja, kada je proturio loptu kroz noge istrčalom Jovanoviću, a onda su intervenisali ostali odbarmbeni igrači i osujetili napadača Sloge da postigne svoj prvi gol u dresu Sloge. Morao je mnogo bolje Mihajlović u 64. kada je bio sam na desnoj strani, ali niti je šutirao niti je proigrao svog saigrača na drugoj stativi. Mogla je Sloga u 69. minutu golom da kruniše svoju bolju igru. Stojaković je izveo korner, stvorila se velika gužva, lopta od Nedovića dolazi do Glišovića koji sa tri metra umesto mreže pogađa Jovanovića. Konačno Sloga dolazi do prednosti u 71. minutu. Stojaković koji je svojim ulaskom preporodio ekipu pronalazi na levoj strani Mihajlovića a on iz prve Gajića. Usledio je udarac iz prve, jak, precizan u donji desni ugao Jovanovićevog gola za veliku radost Požežana. Nakon toga Obradović je izmenama pokušao da trgne svoju ekipu, ali nije u tome uspeo pa je Sloga na kraju osvojila ceo plen.

Borba za poziciju broj jedan se tek sada zahuktava. Smederevo je odigralo nerešeno u Valjevu, Tutin je bio bolji od Loznice i sada vodeći trio ima po 36 bodova. Već u sledećem kolu sledi derbi u kom će Smederevo dočekati Slogu i ta utakmica može mnogo toga da donese, i jednom i drugom timu. U svakom slulčaju čeka nas burno proleće, sa dosta neizvesnosti i samo oni koji budu imali veću toleranciju na pritisak mogu da računaju na uspeh.

You may also like...