Francuski novinari prvi put u poseti Zlatiboru

ZLATIBOR – Turistička organizacija Zlatibor bila je domaćin grupi šest francuskih novinara iz medija „Tour Mag“, „Quotidien du tourisme“, Magazine „Proces Alimentaire“, Magazine „Prestige et  Sante“, Magazine  „La Provence“ i Magazine „Monde à Valeurs actuelle Rubrique Art de vivre de voyage“.

Upoznali su se sa autentičnim zlatiborskim specijalitetima, a tokom dvočasovnog razgledanja Zlatibora, gde su uz priču o dugoj tradiciji razvoja turizma i potencijalima kojima raspolaže ova planina, obišli centar, sportske terene, Dino i Avantura park, početnu stanicu gondole, zlatiborsku pijacu i broje druge lokalitete. Posebno interesovanje privukao im je projekat buduće zlatiborske gondole i saradnja sa francuskom kompanijom „Poma“ koja je proizvođač opreme za gondolu, saopšteno je iz TO Zlatibor.

francuski novinari
Francuski novinari na Zlatiboru, foto: TO Zlatibor

Poseta novinara Zlatiboru realizuje se u okviru projekta „Prezentacija turističkih potencijala Beograda, Topole i Zlatibora“ koje organizuje udruženje „Ja volim Francusku“ uz podršku Ministarstva turizma Republike Srbije.

You may also like...