Formirana Užička akademska parlamentarna unija (video)

UŽICE-Potpisivanjem Sporazuma između Skupštine grada  i devet srednjoškolskih i studentskih parlamenata formirana je prva u Srbiji  Užička akademska parlamentarna unija.

Cilj osnivanja unije ,po rečima predsednika Skupštine grada Branislava Mitrovića,je afirmacija mladih talentovanih đaka i studenta i njihovo uključivanje u proces donošenja skupštinskih odluka.

„Želimo da promovišemo prave vrednosti, kao što su znanje, istina, volonterizam, humanost, istinoljublje, vera i druge dobre stvari.Takođe,predsednici djačkih i studentskih parlamenta ubuduće će prisustvovati sednicama Skupštine grada,a biće i konsultovani prilikom donošenja odluka bitnih za mlade ljude ovog grada“, naveo je Mitrović.

 

Novoformirana  unija  imaće   Predsedništvo i Savet.Predsedništvo će činiti predsednik Skupštine grada i predsednici svih đačkih i studentskih parlamenata.Savet će činiti profesori iz svih obrazovnih ustanova u gradu i predsednik Saveta za mlade.Savet ima savetodavnu ulogu i pružaće pomoć Predsedništvu prilikom donošenja odluka.

 

 

 

You may also like...