Formirana Komisija za procenu štete na usevima

UŽICE – Na teritoriji grada Užica tokom jučerašnjeg jednočasovnog nevremena palo je oko 29,3 litra kiše po metru kvadratnom, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije grada Užica. Najviše štete pretrpele su poljoprivredne kulture, pa je formirana Komisija za štete nastale u oblasti poljoprivrede.

Kako se navodi, vremenska nepogoda u gradu je dovela do podizanja asfalta u nekoliko gradskih ulica, pada nekoliko stabala drveća, odrona, prodora vode u podrumske prostorije stambenih jedinica, kao i poslovne prostore u užem centru grada, a oštećenja na mreži kišne i fekalne kanalizacije, sanirao je JKP „Vodovod“.

Najveće štete pretrpeli su poljoprivredne kulture pošto je grad u okolnim selima u velikoj meri uništio useve, posebno zasade malina, pa je formirana Komisija za štete nastale u oblasti poljoprivrede koja će obilaskom terena podneti štabu zvanični izveštaj.

Za vreme trajanja i nakon nevremena ekipe javnih preduzeća i dežurnih službi u gradu bile su u pripravnosti i na terenu, i u kratkom roku su uspele da saniraju nastale posledice, navodi se u saopštenju.

You may also like...