Fondacija Divac pomaže rekonstrukciju Prve osnovne škole (video)

UŽICE-Fondacija „Ane i Vlade Divac“ uz pomoć Eurobanke i grada Užica uložiće više od 7 miliona dinara u rekonstrukciju najstarije škole u Užicu Prve osnovne škole kralja Petra II.

 

Tim povodom danas je u Užicu potpisan Memorandum o saradnji grada,fondacije i Eurobanke.

„Privilegija je što smo u prilici da pomognemo obnovu škole koja obrazuje naraštaje već više od 130 godina.Sigurna sam da će bolji uslovi u školi nakon obnove biti dodatni podsticaj i nastavničkom kadru,ali i đacima da budu jedinstveni u svom cilju.Uspeh dece jedina je merljiva jedinica rada naše fondacije“,rekla je direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac“ Ana Koeshall.

 

Ona je istakla da je fondacija do sada otvorila igrališta u 30 vrtića u Srbiji i da je ovo prva škola u koju ulažu.

Koeshhal je naglasila da zahvaljujući korisnicima MasterCard kartice „Veliko srce“ istoimeni projekat postoji već pet godina i da se godišnje na ovaj način obezbedi oko 100.000 evra.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio se Fondaciji na pomoći i rekao da će više od 1000 đaka ove užičke škole narednog polugodišta,posle rekonstrukcije kabineta,toaleta,dvorišta i ograde ,imati bolje uslove za boravak u školi.

 

Pored Fondacije „Ana i Vlade Divac“ lokalna samouprava će rekonstrukciju Prve osnovne škole kralja Petra II pomoći sa 1.200.000 dinara.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.