Folklorni ansambli godinu dana bez nastupa i publike (VIDEO)

UŽICE – Pandemija korona virusa zaustavila je i rad Kulturno umetničkih društava koji su prethodnu godinu proveli bez nastupa i proba. KUD Prvi Partizan iz Užica koji broji preko 300 članova počeo je sa probama pre samo nekoliko dana uz poštovanje epidemioloških mera, a nadaju se da će uskoro imati priliku i da nastupaju pred publikom.

Godinu dana bez nastupa, članovima ovog kuda znači manje fizičke aktivnosti, putovanja, a najviše im je falilo druženje sa ostalim članovima kuda.

Najstariji užički KUD počeo je da održava probe pre samo nekoliko dana uz poštovanje epidemioloških mera.

„Radili smo manjeg intenziteta nego prethodnih godina. Već godina dana nemamo nastupe zbog ove situacije i počeli smo polako da radimo u više manjih grupa kako bi održali kondiciju“, rekao je umetnički direktor ovog KUD-a Željko Jovanović.

Ono što najviše fali folklornim ansamblima su nastupi i publika, a iz Prvog Partizana se nadaju da će ove godine imati priliku da organizuju svoj tradicionalni Vaskršnji i godišnji koncert, kao i da će učestvovati na Liciderskom srcu, najpoznatijem folklornom festivalu u ovom kraju.

„Ne možemo da izađemo i da nastupimo, to je ono što nam najviše fali. Najgore je decu dovesti u salu da se trude, znoje, da igraju i pevaju, a nemaju kome to da pokažu. Nismo imali ni naš Vaskršnji, ni godišnji koncert i to je sigurno ostavilo traga na decu jer je kruna ovog rada zapravo koncert“, ističe Jovanović.

Prvi Partizan je najstarije kulturno umetničko društvo u Užicu i broji više od 300 članova koji godišnje igraju na oko 100 nastupa širom sveta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.