„Filomena Marturano“ po oceni publike do sada najbolja predstava (video)

UŽICE-Priča o ljubavi “Filomena Marturano” ,italijanskog pisca Eduarda de Filipea,koju je režirao Jagoš Marković ,a izveo sinoć ansambl Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica,dobio je do sada najveću ocenu užičke publike 4,81 na 19.Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

Dramska priča o bivšoj  prostitutki,koja lukavstvom namamljuje svog dugogodišnjeg ljubavnika u brak,da bi svojim sinovima obezbedila ugled,naišla je i u Užicu na odličan prijem publike ,koja je kako komentarišu akteri ove predstave “željna starog ,dobrog pozorišta”.

 

“Ja ovo smatram angažovanim pozorištem,jer se mi jako trudimo da probudimo emociju i ljubav u publici.I uvek je igramo pred punom salom,verovatno jer je ova vrsta pozorišta u manjini u odnosu na ono što se nudi kod nas i u okruženju.Postoji trend u savremenom pozorištu da koristimo terminologiju koja nije primerena pozorištu,pa su predstave intelektualne,angažovane,konstruktivne… a ljubav i emocija su isterani iz pozorišta,a mi to ne damo”,smatra glumac Branimir Popović koji u predstavi igra Domenika Sorijana.

Anita Mančić u ulozi Filomene Marturano ispraćena je ovacijama sa scene pete festivalske večeri.

 

“Ovo je priča o ljubavi koja nedostaje svima nama i jako mi je drago što ova predstava lepo komunicira sa publikom.Svi smo mi svesni sadašnjeg trenutka i teškog života,pomalo zaboravili šta je to ljubav i šta znači voleti se.Naša poruka je da kada iz pozorišta odete kući zagrlite svoje partnere,decu ,pa dalje”,rekla je Mančićeva posle predstave.

Božidar Stošić,koji u predstvi zamenjuje Vlastimira Đuzu Stojiljkovića,nije skrivao radost što je pozvan da igra u ovoj pozorišnoj predstavi.

 

“Ovo što ste večeras gledali zove se staro,dobro pozorište i za mene je ono neuništivo.I svi oni izleti koji se sada prave u savremenom pozorištu,vratiće se na ovo ,gde će braniti ulogu i preneti ljudima ono što duboko i misle”,kaže Stošić.

 

U predstavi “Filomena Marturano” sinoć na pozorišnom festivalu u Užicu nastupili su i Dubravka Drakić,Kristina Stevović,Andrea Mugoša,Emir Ćatović,Božidar Zuber,Momčilo Otašević i Simo Trebješanin.

U ponedeljak šeste festivalske večeri nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke sa predstavom “Četrnaesta”.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.