„Filomena Marturano“ po oceni publike do sada najbolja predstava (video)

UŽICE-Priča o ljubavi “Filomena Marturano” ,italijanskog pisca Eduarda de Filipea,koju je režirao Jagoš Marković ,a izveo sinoć ansambl Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica,dobio je do sada najveću ocenu užičke publike 4,81 na 19.Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

Dramska priča o bivšoj  prostitutki,koja lukavstvom namamljuje svog dugogodišnjeg ljubavnika u brak,da bi svojim sinovima obezbedila ugled,naišla je i u Užicu na odličan prijem publike ,koja je kako komentarišu akteri ove predstave “željna starog ,dobrog pozorišta”.

 

“Ja ovo smatram angažovanim pozorištem,jer se mi jako trudimo da probudimo emociju i ljubav u publici.I uvek je igramo pred punom salom,verovatno jer je ova vrsta pozorišta u manjini u odnosu na ono što se nudi kod nas i u okruženju.Postoji trend u savremenom pozorištu da koristimo terminologiju koja nije primerena pozorištu,pa su predstave intelektualne,angažovane,konstruktivne… a ljubav i emocija su isterani iz pozorišta,a mi to ne damo”,smatra glumac Branimir Popović koji u predstavi igra Domenika Sorijana.

Anita Mančić u ulozi Filomene Marturano ispraćena je ovacijama sa scene pete festivalske večeri.

 

“Ovo je priča o ljubavi koja nedostaje svima nama i jako mi je drago što ova predstava lepo komunicira sa publikom.Svi smo mi svesni sadašnjeg trenutka i teškog života,pomalo zaboravili šta je to ljubav i šta znači voleti se.Naša poruka je da kada iz pozorišta odete kući zagrlite svoje partnere,decu ,pa dalje”,rekla je Mančićeva posle predstave.

Božidar Stošić,koji u predstvi zamenjuje Vlastimira Đuzu Stojiljkovića,nije skrivao radost što je pozvan da igra u ovoj pozorišnoj predstavi.

 

“Ovo što ste večeras gledali zove se staro,dobro pozorište i za mene je ono neuništivo.I svi oni izleti koji se sada prave u savremenom pozorištu,vratiće se na ovo ,gde će braniti ulogu i preneti ljudima ono što duboko i misle”,kaže Stošić.

 

U predstavi “Filomena Marturano” sinoć na pozorišnom festivalu u Užicu nastupili su i Dubravka Drakić,Kristina Stevović,Andrea Mugoša,Emir Ćatović,Božidar Zuber,Momčilo Otašević i Simo Trebješanin.

U ponedeljak šeste festivalske večeri nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke sa predstavom “Četrnaesta”.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.