Film sa Interakcije u izboru za prašku nagradu

POŽEGA – Kratkometražni dokumentarni film „Majčino mleko“, snimljen tokom prošlogodišnjeg kampa Interakcija našao se u najužem izboru za nagradu Srebrno oko za najbolji dokumentarni film iz Centralne i Istočne Evrope, a koju od 2009. godine dodeljuje Institut za dokumentarni film iz Praga.

U nominaciji za nagradu našlo se po deset kratkih i dugometražnih dokumentaraca, a proglašenje pobednika biće tokom ovogodišnjeg 26. Ji.hlava Imeđunarodnog festivala dokumentarnog filma (25-30.oktobar, Češka).

Pobednik u svakoj kategoriji, pored statue i novčanog dela nagrade, dobija i mogućnost jednogodišnjeg učešća u programu East Silver Caravan, koji omogućava veću vidljivost filma na festivalima širom sveta.

Majčino mleko, čiju režiju potpisuje Ajzak Najts Vošbourn sa Novog Zelanda tokom oktobra imao je svetsku premijeru u programu Panorama na prestižnom 65. DOK Lajpcig festivalu dokumentarnog i animiranog filma. Direktor fotografije je Antonio Pozojević, montažu potpisuje Ivana Pejak, a snimatelj i dizajner zvuka je Jevgenij Perejaslavcev. Producenti filma su Nađa Lapčević i Dejan Petrović, a film je snimljen u produkciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“, tokom 16. izdanja Kampa Interakcija.

(izvor: Filmart)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.