Filaret napustio mileševsku eparhiju

PRIJEPOLJE, NOVA VAROŠ – Umirovljeni episkop Filaret otputovao je iz manastira Svete Trojice u Dubnici kod Nove Varoši i potvrdio da odlazi sa prostora Eparhije mileševske, navodi se u saopštenju Eparhije mileševske.

„Podsećamo da je umirovljeni episkop Filaret, saglasno dogovoru postignutom između njega, Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve i episkopa mileševskog Atanasija, od 16. decembra 2017. godine pa sve do juče, u statusu zaslužnog i uvaženog gosta, boravio u manastiru Svete Trojice u Dubnici. Međutim, Sveti Arhijerejski Sabor SPC koji uvek teži ka savršenim i najboljim rešenjima, zbog čega odluke Arhijerejskih sabora izražavaju zajednički i najmudriji glas Crkve, na majskom zasedanju ove godine, razmatrajući i ovu temu, zaključio je da bi bilo bolje i celishodnije rešenje ovog pitanja ako bi umirovljeni Episkop Filaret boravio izvan prostora Eparhije mileševske, i zato je Sveti Arhijerejski Sabor doneo takvu odluku“, navodi se u saopštenju Eparhije mileševske.

U saopštenju se dodaje da je „odlaskom iz manastira Svete Trojice u Dubnici episkop Filaret izvršio tu odluku Svetog Arhijerejskog Sabora SPC.

PP Media/ZOOMUE

You may also like...