„Fićom kroz selo“ 2. oktobra

UŽICE – U nedelju će se održati treća po redu priredba „Fićom kroz selo“, u organizaciji Etno udruženja „Zavičaj“, Etno parka „Terzića avlija“ i užičkih fićista, u sklopu kulturno-sportskog leta u Zlakusi, uz podršku grada Užica.

Manifestacija ima za cilj promociju užičkih i zlatiborskih sela i okupiće ove godine tridesetak vlasnika popularne Zastave 750 iz raznih krajeva Srbije i bivših republika SFRJ. Okupljanje učesnika manifestacije predviđeno je od 9 do 10 časova, u nedelju u Etno parku
„Terzića avlija“ u Zlakusi. Polazak učesnika manifestacije iz Zlakuse planiran je u 10:30, kroz susedna sela Potpeće, Krvavce, Potočanje, Sevojno do Užica. U Užicu je planirano jednoipočasovno zadržavanje u vremenu od 11:30 do 13 časova.

Tom prilikom učesnici manifestacije omogućiće, parkiranjem svojih vozila na Gradskom trgu u Užicu, građanima Užica da posete izložbu popularnih nacionalnih automobila marke „Zastava 750“. Za to vreme, vlasnici automobila će imati priliku da se upoznaju sa najvažnijim znamenitostima Grada Užica ili na drugi način iskoriste slobodno vreme.

Nakon izložbe fića u Užicu, predviđen je odlazak učesnika manifestacije u koloni ka Zlatiboru, gde će se održati drugi deo izložbe na platou iza hotela Olimp, u vremenu od 13:30 do 15 časova. Sa Zlatibora učesnici manifestacije će se, nakon vožnje kroz Rudine, Rožanstvo, Kriva Reka, Zbojštica, Košuta, Potočanje, Krvavce i Potpeće, vratiti na polaznu tačku, u Terzića avliju u Zlakusi, gde će biti izložba i zatvaranje manifestacije u periodu od 16 do 17 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.