FECI 2019 okupio srednjoškolce iz regiona

UŽICE – U organizaciji NFC Filmarta u Užicu je počela realizacija ovogodišnje regionalne radionice dokumentarnog filma za srednjoškolce FECI 2019 – Filmski edukativni centar Interakcija.

Devet talentovanih srednjoškolaca iz Severne Makedonije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, izabranih na konkursu NFC Filmata, od 29. novembra do 3. decembra će tokom radionice u Užicu i Beogradu imati priliku da uči o kreativnom dokumentarnom filmu.

Predavači radionice FECI 2019 su Aleksandra Milovanović – montažerka i docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Ivanović – producent i osnivač kreativnog tima ATTIC studija i Dejаn Petrović – reditelj, vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i osnivač NFC Filmarta.

Užički gimnazijalci su polaznicima FECI-ja predstavili Književni festival „Na pola puta“ i organizovali vođenje Užicem, družeći se sa gostima i predstavljajući poznato i „skriveno“ Užice.

Tokom radionice biće organizovane projekcije dokumentarnih filmova za učesnike i gimnazijalce iz Užica, druženje i razgovori o filmovima.

Pored edukacije o dokumentarnom filmu učesnici radionice iz regiona i Srbije će imati priliku da upoznaju značajna mesta, manifestacije i institucije u Užicu i Beogradu.

U završnici radionice u Beogradu će posetiti Arhiv Jugoslovenske kinoteke i upoznati bogati fundus ove institucije.

Partneri na realizaciji radionice FECI 2019 su Dom učenika srednjih škola Užice, Književni festival „Na pola puta“, Dečiji kulturni centar Beograd, Arhiv Jugoslovenske kinoteke. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto: NFC Filmart

You may also like...