FDU-(R)evolucija u Arilju

ARILJE – FDU-(R)evolucija, tokom koje će biti predstavljen Fakultet dramskih umetnosti kroz kreativan i kulturni program, biće održana 7. i 8. marta u Domu kulture u Arilju.

FDU-(R)evolucija je studentski projekat Jelene Milivojević iz Arilja, koji je osmislila i organizovala sa kolegama Jelenom Čeivanović i Milanom Ljubićem iz Šapca s ciljem decentralizacije kulture, a za dva dana građani će imati priliku da gledaju najbolje studentske filmove, diplomsku predstavu i učestvuju na tribinama na kojima će se predstaviti 30 studenata FDU.

foto: Facebook

„Ovo je pokušaj i moja želja da pokažem da u Arilju postoje ljudi koji žele da stvaraju umetnost, budu deo kreativnog procesa, čuvaju kulturu i zalažu se za ideju. U subotu i nedelju stvaramo i pokrećemo revoluciju. Revoluciju ideje i i znanja“, navela je autorka Jelena Milivojević.

Program je koncipiran tako da je 7. mart dan kada će se predstaviti svi filmski smerovi, dok je 8. mart dan za predstavljanje pozorišnih smerova. Programi počinju od 15 časova u Domu kulture u Arilju. U okviru filmskog dana u 19 časova biće otvorena izložba fotografija studenata kamere u holu Doma kulture, a od 20 časova su projekcije filmova studenata IV godine filmske režije. Drugog, pozorišnog dana od 20 časova je predstava Marka Pavlovića – „Zoološke priče“.

Ulaz na programe je slobodan.

You may also like...