FAP počeo sa zapošljavanjem radnika na neodređeno vreme

PRIBOJ-Pribojski FAP zaposlio je 17 radnika na neodređeno vreme. Prema rečima generalnog direktora Milutina Živkovića, pred Fapom je nova šansa i izazovan period u kome treba realizovati ugovorene poslove. Od uspeha tih poslova zavisi i dalja sudbina FAPa ali i nova zapošljavanja koja su planirana u martu.

Foto: PP Media

Do sada je samo 7 radnika od 259 u Fapu bilo zaposleno na neodređeno vreme. Svi ostali su bili angažovani po ugovoru o delu ili privremeno-povremenim poslovima što je rezultiralo nezadovoljavajućim odnosom prema radu  bez merljivih rezultata a samim tim i brojnim kašnjenjima,  sa realizacijom nekih poslova se kasni i po godinu dana.

„Zamislite , kasnite nešto godinu dana i onda odete i tražite da vam neko nešto plati, jer nemate radnicima da isplatite plate. Sa tom praksom mora da se prestane“, naglašava generalni direktor Živković.

Stručna sprema zaposlenih je od diplomiranih inženjera do radnika iz neposredne proizvodnje, pre svega obrade materijala.

Prema rečima generalnog direktora, Milutina Živkovića, Fapu su potrebni mladi, stručni ljudi, konkretno u proizvodnji i zato je neophodno da iskoriste priliku koju im nudi lokalna samouprava kroz plaćanje školovanja u odeljenju mašinskog inžinjerstva iz Trstenika.

Krajem decembra ministar odbrane Miloš Vučević obišao je FAP, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za izradu teretnih automobila za transport daljinski pilotiranih vazduhoplova i izradu borbenih oklopnih vozila za potrebe Vojske Srbije. Potpisana su 4 ugovora vrednosti 370 miliona dinara a tom prilikom, Vučević je najavio i novi posao za Fap u vrednosti od 2 milijarde dinara.

“  Sve je moguće, pod jednim uslovom – da FAP poštuje rokove „, poručio je tada ministar odbrane Miloš Vučević.

Novo rukovodstvo već radi na iznalaženju novih izvora prihoda a krajem naredne sedmice moguće je ugovaranje i novih poslova, kako bi se osiguralo poslovanje FAPa i utabao put ka njegovoj svetlijoj budućnosti.

“ Nismo imali drugo rešenje već da prihvatimo uslove koje nam je nametnulo Ministarstvo. Nada se da ćemo preuzete obaveze prema Ministarstvu ispuniti u roku i tad ćemo znati jesmo li na dobrom putu ili ne. Građani Priboja treba da znaju- ako ne bude efekata, pitanje je šta će biti sa Fapom“,naglašava Živković.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.