FAP-ovci traže da Rvović povuče ostavku

PRIBOJ-Udruženje za zaštitu radnika FAP-a, nakon niza sastanaka koje su održali u Vladi Srbije , pozvalo je Lazara Rvovića, da povuče ostavku na mesto predsednika opštine Priboj. Iz ovog udruženja smatraju da eventualno uvođenje Privremenih mera u Priboju neće nikom doneti ništa dobro.

Oni su saopštili da su na sastancima u Vladi Republike Srbije postignuti načelni dogovori da Fond za razvoj će uplati FAP-u sredstva za isplatu zaostalih zarada od aprila do jula 2016. godine, koje će biti isplaćene do 01.02. 2017. radnicima FAP-a. Uplate svim radnicima doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje po zaključku Vlade Republike Srbije od 31.03. 2016. će biti završeno do 01.02.2017. za sve radnike FAP-a. Vlada Republike Srbije će dati garanciju da će se podsticajna sredstva za otpočinjanje novih poslovnih aktivnosti u iznosu od 100 evra po godini radnog staža uplatiti mesec dana po usvajanju UPPR-a za sve radnike FAP-a koji su ostali bez posla. Posle uplate zaostalih zarada radnicima FAP-a , kao i povezivanja radnog staža stiču se uslovi za usvajanje UPPR-a , dolaska Vojske Republike Srbije i promenu svih upravljačkih struktura FAP-a što će biti završeno do početka marta 2017. godine. .Zbog niza zakonskih propusta , neracionalnog trošenja novca , aktivnog miniranja realizacije ugovora predsednika opštine sa radnicima FAP-a, dovođenje penzionisanih lica u obezbeđenje koje FAP ne može izdržati finansijski, insistiraće se na smenama menadzmenta FAP-a, na zakonom predviđen način ne dovodeći u pitanje funkcionisanje FAP-a i dolazak Vojske Srbije.

Posle svih negativnih iskustava sa prethodnih sastanaka, čije se odluke nisu realizovale, dogovoreno je da će delegacija sa predstavnicima radnika do kraja nedelje otići u Beograd da se sve ovo potvrdi sa verifikovanim organima Republike Srbije.

You may also like...