Evropska nedelja mobilnosti u Užicu

UŽICE – Pod sloganom Krećimo se održivo, ostanimo zdravi obeležiće se Evropska nedelja mobilnosti u Užicu od 16. do 22. septembra sa ciljem da se istakne važnost nemotorizovanih vozila u očuvanje životne sredine.

Akcija traje sedam dana, a tema ove godinu je Održiva mobilnost za zdraviji život. Za prvi dan je planirano anketiranje građana preko društvenih mreža.

„Drugi dan će biti radionice na otvorenom u organizaciji vrtića i osnovnih škola. Ukoliko epidmiološke mere dozvole da se bar u jendom vrtiću napolju održi radionica i javni čas. Trećeg dana je planirana biciklistička tura od Gradske plaže do Staparske banje, a polazak je u 11 časova. Četvrtog dana, u nedelju, su izložbe radova dece i omladine, kao i promovisanje trajnih mera: zelene staze, lifta RFZO, staze Medicinske škole. Videžemo da li će to biti u nedelju ili ćemo spojiti sa ponedeljkom kada ćemo promovisati novi javni gradski saobraćaj i ekološka goriva“, rekao je ćlan Gradskog veća za saobraćaj Slobodan Šiljković dodajući da je za šesti dan planirano predavanje o bezbednosti u saobraćaju, a poslednjeg dana rukovodstvo grada dolazi peške na posao.

Takođe poslednjeg dana akcije u evropskim gradovima je praksa da se zabrani kretanje jednom ulicom, ali zbog trenutne situacije u gradu tog dana će jedna ulica biti zatvorena više nego uobičajeno.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.