EU uložila 1,6 miliona evra za projekte u Priboju

PRIBOJ-Informativna sesija i Forum za traženje partnera povodom raspisivanja Drugog poziva za podnošenje predloga projekata okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020 održana je danas u Priboju u organizaciji Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i Kancelarije za evropske integracije Crne Gore, uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa.

Događaj je uvodnim obraćanjem otvorio Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj. Tom prilikom istakao je značaj do sada uloženih sredstava Evropske unije u cilju razvoja pograničnog područja između dve države. Evropska unija je za unapređenje kvaliteta života stanovika opštine Priboja u predhodnom periodu izdvojila 1.6 miliona evra.

U nastavku, prisutnima se obratio Jovan Jovović, ispred Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore. Jovović je naglasio značaj Programa prekogranične saradnje između Srbije i Crne Gore. „ U periodu 2008-2018 kroz četiri javna poziva do sada ugovoreno je 43 projekta, ukupne vrednosti 9,6 miliona evra. Drugim pozivom opredeljen je iznos od 3,24 miliona evra. Poziv je raspisan 12. septembra tekuće godine, a rok za dostavljanje predloga projekata je 27. decembar 2019. godine “ istakao je Jovović.

Nakon uvodnih obraćanja, Jelena Šarčević, predstavnik tela za ugovaranje i finasiranje projekata iz sredstava Evropske unije, iz Ministarstvo finansija Republike Srbije, predstavila je prisutnima uputstva za podnošenje predloga projekata.

Događaju je prisustvovalo više od 50 predstavnika različitih institucija, koji su tom prilikom imali mogućnost da se detaljnije informišu o pravilima Poziva, a Zajednički tehnički sekretarijat predstavio je i aplikacioni formular.

Nakon informativne sesije usledio je Forum za traženje partnera. Tom prilikom učesnicima predstavljena je ideja o prekograničnom partnerstvu. Prisutni su imali priliku da prezentuju svoju projektnu ideju ostalim učesnicima nakog čega su zainteresovani imali priliku za bilateralne sastanke.

You may also like...