EU sa preko 4 miliona evra podržava socijalnu inkluziju u Srbiji (video)

UŽICE – Delegacija EU u Srbiji objavila je konkurs u okviru projekta “Podrška socijalnoj inkluziji najugroženijih grupa,uključujući Rome,kroz raznovrsniju ponudu socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice”,koji je sa 4,35 miliona evra finansira iz pretpristupnih fondova EU.Projekat je danas predstavljen u Užicu.

 

 “Cilj projekta je unapređenje socijalne inkluzije najugroženijih grupa putem obezbeđivanja održivih socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice,unapređenje položaja Roma ,efikasnije upotrebe sredstava kroz saradnju sa partnerima I drugim akterima uključenim u pružanje podrške ugroženim grupama,kao I podsticanje I unapređenje međuopštinske saradnje u pružanju socijalnih usluga”,istakao je projekt menadzer Delegacije EU u Republici Srbiji Luka Manunta predstavljajući projekat.

 Manunta je naglasio da je za aktivnosti na inkluziji Roma opredeljeno 1.450.000 evra.

 “Ovaj projekat potvrđuje opredeljenje EU za stavranje okruiženja koje će obezbediti socijalnu inkluziju svih ugroženih slojeva u Srbiji.U ovom sektoru EU je kroz IPA fondove već uložila u Srbiji do sada 100 miliona evra”,istakao je Manunta.

Član Gradskog veća  Branko Gavrilović naglasio je da je Grad Užice   prošle godine u saradnji sa Delegacijom EU  realizovao projekat “Hajde da rastemo zajedno”,kroz koji su realizovane dve socijalne usluge.

 “Prva je usluga pomoći i nege za porodice koje imaju decu ometenu u razvoju,a druga prevoz dece sa posebnim potrebama do dnevnog boravka.Uspeli smo da obezbedimo njihovu održivost,što pokazuje kako da uz pomoć sredstava EU možete kvalitetno da nastavite rad”,rekao je Gavrilović.

 Gavrilović je najavio da će Užice i na ovom konkursu aplicirati sa više projekata,namenjenih poboljšanju kvaliteta života kategorija stanovništva koje će biti uključene u projekat.

 EU projekat sprovodi u saradnji sa Ministarstvom rada,zapošljavanja I socijalne politike.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.