EU finansira rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ „Branko Radičević“

PRIBOJ – Fiskulturna sala Osnovne škole „Branko Radičević“ u Priboju, koju pohađa više od 400 đaka, biće rekonstruisana zahvaljujući sredstvima Evropske unije koja je, preko razvojnog programa EU PRO, opredelila skoro 75.500 evra za renoviranje fasade, svlačionica i toaleta, stolarije, enterijera, plafona i podova. Takođe, sportska sala će biti opremljena i novom sportskom opremom i tako dodatno doprineti razvoju i promociji sporta kako među osnovcima tako i u sportskim klubovima. Opština Priboj učestvuje u realizaciji projekta sa 18.000 evra.

„Ovo je najstarija škola u Priboju osnovana 1888. godine i mi nastojimo da očuvamo tradiciju, ali i stalno unapređujemo uslove obrazovanja za naše osnovce.  U fiskulturnu salu naše škole nije ulagano preko 30 godina, a sada ćemo sa renoviranjem stvoriti uslove da đaci i nastavnici imaju časove fizičkog u bezbednom, adekvatnom i funkcionalnom objektu tokom cele školske godine”, rekao je Branko Cincović, direktor škole.

Aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja podrazumevaju definisanje pravila i uslova za korišćenje i davanje sale u zakup, kao i namenu sredstava od zakupa. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Izvođač radova je Dekor invest iz Priboja, koji je izabran u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Priboj i koji bi kompletnu rekonstrukciju trebalo da završi do kraja marta 2020.

Foto: EU PRO

You may also like...