Eko kamp Bistrica okupio 80 mladih iz regiona

BIJELO POLJE – Na drugom Eko kampu „Bistrica“ u Bijelom Polju učestvovalo je 80 polaznika iz Bijelog Bolja, Rožaja, Plava, Gusanja, Prijepolja i Priboja. Uz sticanje novih znanja o zaštiti životne sredine, prekogranične saradnje i umrežavanju mladih, učesnici kampa su imali priliku i da čuju predavanje profesora doktora Darka Mitrovića sa Beogradskog univerziteta o značaju formanog i neformalnog obrazovanja i jačanje njihovog uticaja u održivom razvoju zajednica iz kojih dolaze.

Eko kamp su otvorili predsednik NVO Euromost Almer Mekić, šef regionalne kancelarije za saradnju sa mladima u Podgorici Edin Koljenović, poslanik u Skupštini Crne Gore Abaz Dizdarević i pomoćnik predsednika opštine Priboj Miralem Gogalić.

Eko kamp Bistrica
Foto: Goran Reković

„Povodom 12. avgusta Medjunarodnog dana mladih, nevladina organizacija Euromost će uz podršku turističkih organizacija Plava i Gusinja organizovati Eko kamp za mlade na Plavskom jezeru, gde će se mladi iz Crne Gore i regiona upoznati sa prirodnim lepotama Plava i Gusinja. Na taj način želimo širiti ovu ideju Eko kampova za mlade po čitavom regionu, gde ćemo edukovati mlade kako zaštiti sva ta prirodna bogatstva i koliko nam ista znače za njihovu budućnost. Takodje, želimo još jednom poslati poruku svim lokalnim upravama u Crnoj Gori, kao i Vladi Crne Gore, da nema budućnosti ni u jednoj državi bez mladih i da im oni moraju biti prioritet svih prioriteta“, istakao je Mekić.

Podržavajuči ovu ideju, pomoćnik predsednika opštine Priboj Miralem Gogalić, pozvao je sve
mlade sa tromeđe Srbije, Crne Gore I Bosne I Hercegovine da se početkom septembra druže u
jedinstvenom turističkom kompleksu Ribarskog naselja na Potpečkom jezeru u Priboju.

Foto: Goran Reković

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.