Egipatski orkestar u Užicu – Muzikom do svetlosti

UŽICE – Egipatski orkestar “Al Nour Wal Amal“, u kojem su glavni muzičari slepe i slabovide žene gostuje u Srbiji od 18. do 25. septembra, a u našem gradu je u četvrtak 19. septembra.

Koncert će biti u užičkom Narodnom pozorištu, početak je u 19.00 sati, ulaz je slobodan, a ulaznice sa numerisanim mestima za sedenje mogu se preuzeti na blagajni pozorišta. Osim u Užicu orkestar  “ Al Nour Wal Amal“ nastupiće i u Kragujevcu, Novom Sadu i u Beogradu.

Orkestar sastavljen od slepih žena zapadne klasične i orijentalne kompozicije izvodi na žičanim, duvačkim i limenim instrumentima kao i udaraljkama, i to bez čitanja muzičkih nota Brajevom azbukom i zavisnosti od palice maestra. Svetsku slavu stekao je na brojnim turnejama na kojima su delili nadu i optimizam osobama sa invaliditetom, a svima zajedno nastojali da kažu da je empatija najvredniji deo ljudskog bića.

Orkestar „Al Nour Wal Amal“ već je predstavljen u Srbiji, na otvaranju izložbe „Ljudi sa invaliditetom koji su promenili svet“, održane 4. jula 2019, u katoličkoj katedrali u Novom Sadu.

Pasaž/ZOOMUE

You may also like...