Edukacija o sportu održana u Užicu (VIDEO)

UŽICE – U okviru projekta “Nacionalni centar za edukaciju u sportu 2024”, koji uz podršku Ministarstva sporta Republike Srbije realizuje Fakultet za sport, usmerenog na promociju zdravlja i sportskih vrednosti, prva u seriji edukacija održana je u Užicu.

Cilj ovih edukacija je da unaprede stručni rad u sportu, podizanje svesti o važnosti zaštite zdravlja sportista, fer pleja, antidoping regulativa i teorisjkih osnova sporta. Program je dizajniran tako da učesnicima pruži dubinsko razumevanje ključnih aspekata sporta, sa posebnim fokusom na etičke i zdravstvene aspekte profesionalnog bavljenja sportom.

„Zdravlje sportista i razvoj njihovih karijera glavne su teme ovog skupa. Naši sportisti mogu čuti neke od vrhunskih stručnjaka. Mi želimo da dodatno razvijamo sport u našem gradu, ovakve tribine su deo toga. Pogotovo smo ponosni što ćemo od 10. do 14. jula biti domaćini MOSI igara“, kaže gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Predavači su bili profesori Vladimir Koprivica, Milica Vukašinović Vesić i Dragan Atanasov, koji je i savetnik ministra sporta Zorana Gajića.

„Govorimo o pravilima koja se tiču sporta u Evropskoj uniji i o dopingu u sportu, pogotovo o važnosti te teme za rekreativce koji rade u teretanama. Oni moraju biti sversni toga šta je dozvoljeno, a šta ne. Posebno je važno to što imamo podršku lokalne samouprave, jer bez podrške politike, tj. lokalnih vlasti, nema opstanka sporta. Politika naravno ne treba suštinski da se meša u sport. Užice je uvek imalo pozitivan odnos prema sportu, a pomenute MOSI igre su veoma važan događaj“, kaže profesor Atanasov.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.