Džujija Roberts pozvana na Sabor u Guči

GUČA- Predsednik Saborskog odbora Dragačevskog sabora trubača Slobodan Jolović uputio je  otvoreno Džuliji Roberts da bude gost ovogodišnjeg Sabora koji se održava od 9. do 13.avgusta u Guči.

„Poštovana DŽulija,
Uputio sam Vam poziv 2012.godine da posetite Srbiju u vreme 52. Sabora trubača u Guči, budete moj gost, vidite lepo Dragačevo, čujete narodnu pesmu i trubače.
I sada, kao i tada, ističem da u Srbiji postoje dobro odgajeni i tradicionalno vaspitani srpski domaćini koji dočekuju goste sa svih strana sveta, predstavljajući na najbolji način svoju kulturu i tradiciju i poštujući njihovu.
Kad dođete u Dragačevo, videćete kako je u ovaj naš kraj utkana stara vokalna tradicija sa folklorom i glasovitim instrumentom trubom, uz geslo da tradiciju možemo voleti ili ne, ali je moramo poštovati.
U Guči sve se više truba čuje ne samo iz Srbije, već i sa Kosova, Vojvodine, Republike Srpske, Evrope, Amerike, Rusije i čitavog sveta.
Na ovom podneblju, mlade generacije, izuzetno obrazovane i talentovane, svoju srpsku muzičku tradiciju oživljavaju svojim nadahnućima i snagom kakva se nigde ne sreće osim u Guči. Zbor toga i ovogodišnji Sabor i nosi slogan „truba nigde ne zvuči kao u Guči“, a da je to tačno govori tradicija duga preko pola veka i blizu 20 miliona domaćih i stranih gostiju koji su posetili ovu malenu a na daleko čuvenu varoš.
U Guči se događa nesvakidašnje okupljanje ljudi iz celoga sveta. Dolaaze da čuju čudesne zvuke nacionalnog srpskog instrumenta trube a odlaze radosniji, zdraviji i tradicionalno mudriji.
Guči će te učiniti čast, a Vama i Vašoj porodici zadovoljstvo, da budete naš i moj gost u vreme 57. Sabora trubača, koji se ove godine održava od 9 do 13 avgusta.

Slobodan Jolović
Predsednik Saborskog odbora“

You may also like...