Dža ili bu tvrde da je koncert zabranjen

BEOGRAD-Koncert Dža ili Bu u GKC u  Užicu otkazan je pod pritiskom SNS-a. Ovo je već treći nastup otkazan po političkoj osnovi. Razlog je pesma Diktatore koja se nalazi na poslednjem albumu Sedma Sila,piše na sajtu ovog benda.

Na sajtu se navodi da je prvi otkazan nastup bio je u Domu kulture Studentski Grad u  Beogradu. Posle otkazivanja koncerta u Užicu pokušano je da se koncert premesti na neko drugo mesto, ali iz straha nijedan klub nije smeo da organizuje ovaj koncert.

„Moramo da napomenemo da smo već desetak puta odbijeni da uopšte pokrenemo priču o organizaciji koncerta, a sve po istoj osnovi“, piše na sajtu ovog benda.

„Koncert je otkazan uz obrazloženje da ne smeju da nas ugoste. Rečeno nam je da ne možemo da nastupimo iz poznatih razloga i, pretpostavljam, da je to zbog naše pesme „Diktatore“. To nam nije rečeno direktno, ali nam je rečeno da ne smemo da nastupamo zbog naših pesama i da oni ne smeju da nas ugoste „,rekao je za Danas Dejan Milojević, član i menadžer benda Dža ili bu. On je dodao da je bezočna laž da su im nudili druge termine i da nisu mogli da nastupe 11. marta.

“ Koncert je bio ugovoren za 11. mart i najavljen na Fejsbuk stranici GKC Užice, ali oni su najavu kasnije izbrisali i javili nam da moramo da otkažemo koncert, zato što oni ne smeju da nas ugoste “ kaže Milojević.

You may also like...