Dvorana na Zlatiboru po standardima ABA 2 lige

ZLATIBOR – Dvorana Turističko-rekreativnog centra Zlatibor od 9. do 25. novembra biće, uz užičku dvoranu Veliki park, domaćin turnira ABA 2 lige, tokom kojeg će se odigrati više od 40 ligaških utakmica. Ekipe će imati tri treninga dnevno, dok će se deo treninga održavati u dvorani Sportskog centra Čajetina.

Ovaj turnir biće najveći sportski događaj koji se organizuje u zlatiborskoj hali od njenog otvaranja 2001. godine. TRC Zlatibor se uveliko sprema za sve što organizacija ovakvog događaja zahteva, pre svega po pitanju prilagođavanja dvorane.

utakmica košarkaša Slobode u Velikom parku
Foto: ZooMUE

„U fazi smo rekonstrukcije dvorane, podignuti su parket i podloga. Sve će biti po standardima ABA lige, uz promenu koševa i novi semafor. Uskoro krećemo s postavljanjem novog parketa. Ovo je veliki događaj, koji prevazilazi okvire sporta. Slika sa Zlatibora otići će u svet, biće izveštavanje i uključenja sa različitih lokacija i svakako ovo treba da iskoristimo za dodatnu promociju naših kapaciteta“, kaže direktor zlatiborske dvorane Nikola Novaković.

Utakmice na Zlatiboru će se igrati od 17 i 21 čas, dok je termin od 19 časova rezervisan za utakmice u Užicu. Na Zlatiboru će se ukupno odigrati 28 utakmica, a u Užicu 14.

Organizacija turnira ABA2 lige podrazumeva i prilagođavanje merama bezbednosti u cilju sprečavanja širenja KOVID-19 virusa. Prema trenutnim podacima, na turniru će na snazi biti mera zabrane prisustva publike na tribinama.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.