Dveri protiv novog kreditnog zaduženja grada

UŽICE-Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri protivi se novom kreditnom zaduženju Užica, koje se krije iza naziva kapitalni investicioni rashodi,saopšteno je iz ovog pokreta.

 

 
U saopštenju se navodi da i pored toga što je gradski budžet opterećen dosadašnjim kreditom od preko 350 miliona dinara, vlastodršci žele da ovaj grad zaduže za dodatnih 200 miliona dinara.
 U Užicu kapitalne investicije mogu biti po prostornim i urbanističkim planovima i po trenutnoj situaciji, samo projekti poput sanacije vodozahvata – brana Vrutci, rekonstrukcija fabrike vode na Terazijama, završetak obilaznice preko Sinjevca sa izgradnjom mosta kod Surduka i slično,smatraju Dveri.
 
U ovom pokretu navode da se kapitalne investicije ne mogu svrstati izgradnja saobraćajnica lokalnog nivoa, rekonstrukcija i održavanje postojećih lokalnih saobraćajnica i lokalni vodovodi.
 
Prema Dverima ponovo se ponavlja negativna praksa da se redovne obaveze grada i dužnosti gradskih vlasti i javnih preduzeća predstavljaju kao činjenje usluge građanima pojedinih mesnih zajednica, odnosno da se nešto što bi trebalo da bude planski, u cilju razvitka i normalnog života Grada Užica i svih njegovih žitelja, koristi za uskostranačke potrebe i kupovinu glasova.
 
Najžalosnije je to da ovakvu odluku donosi vlast koja je, zajedno sa prethodnim, kriva za izgubljena sredstva za stvarnu kapitalnu investiciju od više od milijardu i osam stotina miliona dinara, sredstva u obliku donacije, a ne kredita, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.