Dve nove izložbe u Galeriji “Reflektor”

UŽICE – U Galeriji “Reflektor” u subotu, 10. juna, biće otvorene dve samostalne izložbe u sezoni 2023.godine. Svoje projekte će predstaviti umetnica Sonja Lundin i Nevena Milosavljević.

Sonja Lundin je rođena u Stokholmu, Švedska, 1997. godine, završila je master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (FLU) u Junu 2022. godine na slikarskom odseku kod Simonide Rajčević. Ona radi uglavnom multimedijske slike uz grafičke pristupe, kolažiranje i crteže različitim bojicama, flomasterima i fototransfer tehnikama. Sonjine teme su uglavnom povezane za temu porodice i sukob srpske i švedske kulture u njenom identitetu. Izlagala je sedam puta samostalno i više puta grupno.

Nevena Milosavljević rođena je 1996. u Čačku. Osnovne akademske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo. Potom, upisuje master akademske studije na istom fakultetu, odsek vajarstvo i završava ih u klasi profesora Zdravka Joksimovića. Priredila je samostalnu izložbu “Ispod površine” u “Galeriji 73”, Beograd, 2023. god.  Izlagala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade za skulpturu u galeriji “Josip Bepo Benković” Herceg Novi, Crna Gora.

Otvaranje je u 19 časova,a izložbe će biti postavljene do 20.juna.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.