Dve komplet lepinje za novi svetski rekord (VIDEO)

UŽICE – Užička komplet lepinja specijalitet je po kojem je ovaj deo Srbije nadaleko poznat. Kako bi opravdali njen renome, Ere se trude da svake godine naprave lepinju čije dimenzije će im doneti nezvanični svetski rekord, a tako je bilo i na ovogodišnjem Žestivalu.

Ove godine pravljene su dve komplet lepinje. Tačne dimenzije im nisu određene, ali su obe, prema uveravanjima, nadmašile prošlogodišnji rekord.

„Nikad nismo tačno određivali koliko jaja, kajmaka ili pretopa koristimo. Bitno nam je da lepinje pre svega budu dobre i da sve ovo prođe na pravi način, u čemu uvek uspevamo“, rekao je pekar, Dragan Lazić.

Priprema i pečenje ovakve lepinje traju po 15 minuta, a u jednu je utrošeno 37 jaja, uz nepoznatu količinu kajmaka i pretopa.

„Uvek osećamo neku tremu i izvesno psihičko opterećenje pri donošenju lepinja na trg. Ali, veoma brzo sve to prođe, kada vidimo zadovoljne ljude koji probaju lepinju“, dodaje Lazić.

Po pripremi, lepinje su ručno donete na degustaciju, od pekare do užičkog trga.

„Ukus je odličan. Izgled mi, iskreno, nije nešto posebno, veoma je velika, ali je veoma ukusna“, kaže gospođa koja je uspela da se u sveopštoj gužvi domogne jednog parčeta lepinje.

U pripremi lepinje rekordera Dragan ističe da mu je ograničavajući faktor veličina pećnice u pekari, tako da svake godine tek neznatno povećava obim lepinje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.