Dva puta, a selo bez puta (VIDEO)

JAKALJ, BAJINA BAŠTA – Kroz selo Jakalj, na tromeđi opština Kosjerić, Bajina Bašta i Užice, prolaze dva državna puta, ali su oba u veoma lošem stanju tako da, meštani kažu, kao da puta i nema. Oba puta, Užice –  Jelova Gora –  Mravinci – Valjevo kao i Bajina Basta – Kostojevici – Varda – Kosjerić, delom su asfaltirana početkom osamdesetih godina i tu je sve stalo.

Iako je ovo jedina veza za meštane Kosjerića i Bajine Bašte na ove puteve kao da su svi zaboravili. „Svake godine dolaze, obećavaju, snimaju, a ništa se ne radi“, kažu ogorčeni meštani Jaklja.

Makadam je prepun rupa, koje zahtevaju hitnu sanaciju. Put je veoma prometan zbog veze sa BiH, cementarom u Kosjeriću, ali i ŠG Jelova gora. Selo i malinjaci prekriveni su oblacima prašine, a potrebno je asfaltirati samo 4,5 kilometra puta da se spoje dve opštine.

Teški kamioni, loš put i prašina svakodnevnica meštana Jaklja

Jakalj je poljoprivredni kraj sa mnogo mladih bračnih parova i tridesetak dece koja do škole u Vardi i Kostojevićima svakodnevno pešače od tri do sedam kilometara. Od lokalne vlasti i državnih institucija dobijali su odgovor da novca nema i rađeni su samo grubi radovi.

Inače put Užice, Jelova Gora, Valjevo u knjigama stoji kao asfaltiran još od 70-ih godina, ali stanje na terenu govori nešto sasvim drugo. Do tada meštani Jaklja čekaju da se oglasi neko od nadležnih i objasni kako rešiti ovaj problem

You may also like...