Dva miliona evra za rekonstrukciju dotrajalih cevovoda (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice je dobio dva miliona evra od Kancelarije za javna ulaganja za zamenu cevovoda u Sevojnu, prvu fazu zamene cevovoda visoke zone i za automatizaciju sistema.

„Verujemo da će realizacija krenuti u ovoj godini, a od naredne  ćemo moći da računamo i na bespovratna sredstva za zamenu fekalnih cevi“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

On je naveo da su prioriteti rešenje fekalne kanalizacije u Turici, na Beloj Zemlji i Sevojničkom polju.
Kada je reč o Turici, Petković je naveo da je neophodno razdvojiti kišnu i feklanu kanalizaciju kako bi bio u potpunosti rešen problem.

„Za kišnu kanalizaciju je nephodno oko tri miliona evra, za feklanu oko 500 hiljada evra i oko milion evra za fekalnu kanalizaciju koja ide Volujačkim potokom, a koja je najveći zagađivač vode na plaži. Postojeći kolektor retko je zagađivač, sem u situacijama kada su velike padavine i dođe do mešanja kišne i fekalne kanalizacije. To je ukupno oko pet miliona evra, a ne oko 200 hiljada evra kako putuju inforamacije po društvenim merežama ovih dana“, rekao je Petković.

On je naveo da će ove godine početi rešavanje tog problema tako što će se raditi kišna kanalizacija u ulicama Ive Andrića, Radničkog bataljona, Dušana Popoviča i Stanoja Glavaša što će izneti oko 400 hiljada evra.

You may also like...