Dva lica sunca

UŽICE, ČAJETINA – U tri osnovne škole postavljeni su UV indikatori, specijalni merači za trenutno očitavanje intenziteta sunčevog zračenja. Cilj kampanje „Zaštita za sve“ je da odgovorno ponašanje na suncu postane deo zdravih životnih navika, posebno dece.

UV indikatori su postavljeni u osnovnim školama “Stari grad“ u Užicu, “Dimitirije Tucović“ u Čajetini i “Milica Pavlović“ u Čačku, a osvojeni su na konkursu “Dva lica sunca”. Učenici će moći će da vide jačinu UV zračenja, saznaju na koji način bi trebalo da se zaštite od negativnog uticaja sunca i tako sačuvaju svoje zdravlje.

Čajetina OŠ Dimitrije Tucović
Dva lica sunca

Deca mnogo više vremena provode napolju nego odrasli, a njihova koža je osetljivija na negativne uticaje sunca pa je važno da edukacija o odgovornom ponašanju na suncu počne u predškolskom i ranoškolskom uzrastu.

OŠ Stari grad, Užice
Dva lica sunca

Konkurs “Dva lica sunca” je organizovan u okviru kampanje sistematske edukacije o odgovornom ponašanju na suncu “Zaštita za sve“, koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.