Dva koraka do cilja (VIDEO)

Još samo dve pobede dele Slogu od istorijskog uspeha, plasmana u Prvu ligu Srbije.

Pobedom u Smederevu napravljen je ogroman korak ka tom cilju ali još uvek ništa nijer gotovo. Treba odigrati još dve utakmice a prva je protiv Jedinstva iz Uba, ekipe koja je u samom vrhu srpskoligaškog zapada i potpuno rasterećena dolazi u Požegu. Nemaju šta da izgube, neće otići ni gore ni dole, a njihovim dobrim rezultatom najviše bi se obradovao Zlatibor. To u Slogi vrlo dobro znaju jer se sa tim pritiskom nose već duže vreme i Nikitović se nada da će njegovi igrači naći snage da ovu bitku izdrže do kraja.

Sloga je na prvom mestu već dva puna meseca i to zahvaljujući dobro popunjenom igračkom kadru. Bilo je povreda, kartona, planiranih i neplaniranih problema ali je Nikitović uvek imao kvalitetno rešenje. Među njima je i Đorđe Gliđšović koji odgovara na dve pozicije, na mestu levog spoljnjeg i štopera. Đorđe se nada da će ova generacija uću u istoriju kluba.

Jedan od dva ovosezonska poraza Sloga je doživela upravo od Jedinstva u jesenjem delu prvenstva. Pored toga tradicija je na strani Ubljana jer su u dosadašnjih pet susreta samo jednom teren napustili pognutih glava. Dakle, Sloga ima dosta motiva da zapne protiv Jedinstva, i da eventualnom pobedom stavi sebe u poziciju u kojoj je i sada, da sama rešava svoju sudbinu u poslednjem kolu. Utakmicu sude Nišlije Aleksandar Živković kao glavni, Milan Minić i Oliver Petrović kao pomoćne sudije. Ljubiša Borisavljević iz Ivanjice je četvrti sudija. Utakmica se igra u subotu u 17 časova i 30 minuta.

You may also like...