Duško Petrov najbolji sportista Užica u 2017.

UŽICE-Duško Petrov ,strelac kluba Aleksa Dejović proglašen je za sportistu Užica u 2017. godini .Kikinđanin Duško Petrov je na Evropskom prvenstvu u gađanju iz malokalibarskog oružja u Azerbejdžanu sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji.Bila je to prva ekipna titula u istoriji srpskog streljaštva,jer do tada naši pištoljaši nikad nisu osvojili titulu prvaka Evrope u gađanju iz malokalibarskog pištolja.

Po oceni Sportskog saveza  najuspešniji klub u ovoj godini bio je atletski klub Mladost,a Slobodan Bogosavljević iz odbojkaškog kluba Užice najbolji je trener.

Najbolji mladi sportista Užica pionirka je Milica Žunić iz AK Užice dok je najbolji pionir Matej Knežević koji je postigao izvanredne rezultate koje je postigao u sportskom penjanju.

U kategoriji najboljih kadetkinja proglašena je Jelena Todorović iz SK Aleksa Dejović,  dok je najbolja juniorka Tamara Mićević član AK Užice.  Za istaknute sportske rezultpostignute u atletici za osobe sa invaliditetom u zemlji i inostranstvu sportista Grada Užica proglašen je Miloš  Zarić, paraolimpijac član AK Pora.

Najbolji sportski radnije je Nenad Milivojević iz biciklističkog kluba Era, dok je za razvoj sporta i fizičke kulture u Užicu nagrađen Danijel Vukajlović.

Za predagoško vaspitni rad i unapređenje praktičnog i teoretskog rada fizičkog vasipitanja učenika srednjih škola nagrađena je Svetlana Knežević, a za životno delo Svetislav Tijanić, novinar u penziji.

You may also like...