„Duboko“ posluje po planu

 

UŽICE – Po rezultatima u prva dva meseca ove godine, Program poslovanja JKP “Duboko” Užice sprovodi se po planu.

 

deponija1 „Od 6. februara otpad se doprema i sa teritorije Bajina Bašta, čime je svih devet osnivača uključeno u ovaj proces. Do kraja tog meseca u Duboko je dopremljeno 270 tona otpada, što je u planskim okvirima“, naglašava Nedeljko Milosavljević, direktor JKP “Duboko” Užice. 
Milosavljević dodaje da je time stavljena tačka na problem sa dopremanjem otpada iz ove opštine koji je trajao dve godine.
„Veliki problem bio je vezan za pronalaženje privremene lokacije za pretovar otpada, s obzirom da transfer stanica nije izgrađena. Napre je za pretovar bila korišćena stara deponija u Crvici, a kasnije je taj posao premešten u krug opštinskog komunalnog preduzeća“. 
Od početka marta ove godine i sav komunalni otpad iz čajetinske opštine doprema se u Duboko. To je rezultat dogovora sa rukovodstvom ove opštine.
“ Opština Čajetina je 2013. godine krenula sa dopremanjem otpada, ali nismo bili zadovoljni rezultatom. Od prošle nedelje otpad iz ove opštine dopremamo kamionima sa dva kontejnera. Prošlog petka dopremljeno je 20 tona, a nadamo se da će i u ovoj opštini u 2014. količine otpada dostići planirane“.
Postupajući po odredbama Zakona o javnim nabavkama, JKP “Duboko” Užice je bilo u krugu prvih javnih preduzeća koje su odradile postupak nabavke električne energije, a ugovor sa EPS Snabdevanjem sklopljen je 1. marta ove godine.
Po planu se odvijaju i aktivnosti oko proširenja tela deponije i rešavanja stabilnosti terena Deponije.
„Detaljni plan regulacije radi Direkcija za izgradnju Užice. Ovih dana Plan će razmatrati nadležna komisija, a onda sledi javni uvid, pa njegov ulazak u skupštinsku proceduru. Posle odluke, šalje se zahtev Vladi Srbije za proglašenje javnog interesa. Obuhvaćeno je oko 70 hektara, koji obuhvata prostor u funkciji proširenja Deponije i zaštitini zeleni pojas, odnosno tampon zonu. Sve ove poslove, koji idu dobrim tokom, radimo sa švedskom agencijom SIDA, koja je i do sada bila veliki donator „Dubokog”,zaključio je direktor JKP “Duboko” Užice.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.