DS: Vratite penzije bez zahvalnosti

UŽICE-Povodom pisma predsednika Aleksandra Vučića Forum penzionera Gradskog odbora Demokratske stranke Užice  zaključio je na poslednjoj sednici  da je „Srpska napredna stranka je zloupotrebila svoja stranačka ovlašćenja tako što je javnim servisom, preko „JP Pošta Srbije“, penzionerima uputila pisma pri tome zaboravljajući da samo državni organi imaju pravo da prikupljaju podatke o ličnosti (ime, prezime, adresu).Stručni kadrovi Srpske napredne stranke, ukoliko je nešto od njih ostalo, su verovatno zaboravili da takav način iskazivanja podrške nije dozvoljen političkim partijama, tačnije podaci korišćeni u ovom manipulativnom činu nisu smeli da se prikupljaju od strane političke partije pa samim tim ni od vladajuće Srpske napredne stranke“.Forum je zaključke predočio javnosti u saopštenju u kome se navodi  sledeće:

„Nedopušteno je to što se Srpska napredna stranka transformisala u državni organ. Polako ali sigurno su preuzeli sve javne funkcije ne samo tako što su zaposlili svoje polupismene kadrove u svaki kutak državne uprave već što su po ko zna koji put zloupotrebili državne organe zarad svojih partijskih potreba. Poslednja zloupotreba u nizu je i manipulativno ponašanje sa penzionerima gde su bez ikakvih dozvola poslali pismo u kome se penzionerima zahvaljuju na podršci. Ustavom Republike Srbije (član 42.) je propisano da niko ne sme koristiti lične podatke građana bez njihove dozvole kao i da se korišćenje istih podataka može obezbediti radi vođenja određenih postupaka.
Na ovaj način Srpska napredna stranka je preuzela policijski posao i samim tim prekršila Ustav Republike Srbije.
Pored rečenog, bitno ističemo da mi penzioneri ne tražimo nikakvu zahvalnost već samo da nam se vrati ono što nam je mimo svih ljudskih prava uzeto. Vratite penzije bez zahvalnosti“.

You may also like...