DS:Sa ovom vlašću Užice srlja u propast

UŽICE-Godinu dana nakon „dobrovoljne“ ostavke gradonačelnika Saše Miloševića i preuzimanja vlasti od strane Tihomira Petkovića, isljučenog predsednika Demokratske stranke Srbije koji je na lokalnim izborima osvojio jedva 9 odsto podrške Užičana, i tri godine nakon prekomponovanja vlasti, grad Užice nastavio je da srlja u propast, beznađe i bezperspektivnost.,navodi se u saopšzenju GO Demokratske stranke Užice .

 

Demokrate u nastavku saopštenja iznose kritiku  na rezultate rada gradske vlasti.
„Gradonačelnik se na konferenciji za novinare hvalio nepostojećim rezultatima, uspesima i napretku, dovodeći na taj način čitavu javnost u stanje zablude. 
U proteklih godinu dana, gradsko rukovodstvo nije preduzelo ništa po pitanju investicija, novih radnih mesta, ulaganja u infrastrukturu, obrazovanja, zaštite životne sredine. Umesto brige o gradu, najviše brige posvetili su partijskim interesima i raspodeli „plena“ u javnim preduzećima i ustanovama, zapošljavajući nekompetentne i nesposobne kadrove koje finansiraju budžetom svih građana. Javna preduzeća prepuna su funkcionera sa sumnjivim diplomama na visokim upravljačkim pozicijama, često bez dana radnog staža i radnog iskustva.
Da bi uspeli da se još nekoliko meseci održe na vlasti, povećali su poreze na imovinu i poljoprivredno zemljište tako da danas građani plaćaju i 100% veće poreske obaveze u odnosu na prethodni period. Umesto da se iz prikupljenog poreza finansiraju izgradnje puteva, rekonstrukcije ulica, mreže vodovoda, da se podstiče preduzetništvo, obrazovanje i ulaže u očuvanje životne sredine, gradonačelnik Tihomir Petković novac od poreza ulaže u plate direktora i zamenika direktora u javnim preduzećima i svih partijski zaposlenih kadrova. 
Podsećamo javnost da je gradonačelnik Tihomir Petković javno obećao u Skupštini grada Užica da će do 1. maja biti završena rekonstrukcija fabrike vode na Cerovića brdu te da je uz pompezne najave ministarke Zorane Mihajlović obećano i rešavanje pitanja aerozagađenja u Užicu. Od tada do danas, pomenutim problemima gradska vlast nije uopšte posvetila pažnju. Činjenica da je u gradu i dalje na snazi odluka o vanrednoj situaciji dovoljno govori o angažovanju gradonačelnika i njegovog kabineta. 
Vanredna situacija se koristi kao alibi za korišćenje vodozahvata sa Sušičkog vrela kao i za izradu projektne dokumentaciju bez javne nabavke. 
Neodgovornim ponašanjem gradske vlasti sasvim izvesno propao je i projekat Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda vredan blizu 15 miliona evra. Šteta naneta ugledu grada Užica u Evropskoj uniji je nemerljiva i zbog nesposobnog gradskog rukovodstva trajno su nam zatvorena vrata finansiranju projekata iz evropskih fondova. 
 
Zemljište u okviru kasarne u Krčagovu namenjeno razvoju Univerziteta u Užicu i izgradnji studentskog doma, prodato je po ceni koja odgovara da se pokrije tekuća likvidnost i prikrije nesposobnost realizacije budžeta, dok se iz Vlade Republike Srbije najavljuje da od Univerziteta u Užicu nema ništa i da će Kruševac (rodno mesto ministra Gašića) dobiti Univerzitet, gradska vlast predvođena Tihomirom Petkovićem ćuti i propušta šansu za šansom. 
Zbog svega navedenog, smatramo da grad Užice ne zaslužuje ovakvu vlast i da su prethodne tri godine naprednjačke vlasti „godine koje su pojeli naprednjaci“. 
Grad Užice je talac praznih i lažnih obećanja a građani žrtve obmane Tihomira Petkovića i njegovih sledbenika.
Najvažnije od svega je šta misle građani o sadašnjem rukovodstvu, a da ne misle ništa dobro saznaćemo veoma brzo, već na proleće 2016. godine na redovnim lokalnim izborima. „
Gradski odbor Demokratske stranke Užice 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.