DS protiv smanjenja plata i penzija

 

 

UŽICE – Gradski odbor DS Užice organizovao je danas na gradskom trgu akciju prikupljanja potpisa za Peticiju za izmenu zakona koji se odnosi na smanjenje plata i penzija. Da bi se ova inicijativa našla u skupštinskoj proceduri potrebno je sto hiljada potpisa.

 

 

 Jovan Marković, narodni poslanik DS, rekao je prilikom potpisivanja peticije da je javnost dve godine pripremana za primenu ovog zakona, dok je Vlada najavljivala bankrot države i javnih finansija, pozivala u pomoć svetske eksperte i optuživala DS za podizanje plata i penzija. On je naglasio da je dug države Srbije za dve godine uvećan za 7 milijardi te da se građani svakodnevno zadužuju za novih trista miliona evra.

 

 „Smatramo da je nedopustivo da se na ovaj način, kažnjavaju građani Srbije i da je efekat ovih mera loš, iako je smanjenje primanja način da se popuni budžet. Mislim da je krajnje vreme da  Vlada Republike Srbije, ministarstva i sve institucije promene koncept „stezanja kaiša“ povećanja PDV-a i smanjenja investicija i  zajedno sa građanima uključe i druge procese, a ne štednju i uskraćivanje prava naših građana, a pravo na penziju je stečeno pravo“, naglasio je Marković. 

 

On veruje da će građani Srbije u sudskim procesima i postupcima dokazati da je ova mera protivzakonita i da će ostvariti svoje pravo na sudu. 

 

 

 

Potpredsednik GrO DS Slobodan Pajović dodao je da bez stvaranja novih vrednosti, ušteda na ovaj način, uzimanjem od građana nece stvoriti pozitivan efekat. 

 

„Sve države koje su usvojile ovaj model brzo su promenile  ekonomsku politiku koja vodi osiromašenju građana,“ zaključio je Pajović. 

 

ZooM

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.