Državni sekretar MUP-a: Pojačano prisustvo policije u svih 1.800 škola u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić izjavio je da je od jutros pojačano prisustvo policajaca u svih 1.800 škola u Srbiji, kao jedna od mera nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.Dodao je da će policajci u razgovoru sa građanima, roditeljima, nastavnim i nenastavnim osobljem prikupljati sva bezbednosno interesantna saznanja i informacije i preduzimati u skladu s tim, određene mere kako bi bezbednost bila podignuta na najveći nivo.

„Njihovo prisustvo će pre svega biti u vreme početka nastave i po završetku nastave, gde će svojim prisustvom preventivno delovati, ulivati sigurnost i učenicima i roditeljima da su tu predstavnici države koji će da ih zaštite“, rekao je Brkić za RTS.

Oldukom predsednika povećan broj policiajaca na ulicama zbog masovnih ubistava u Beogradu
Foto: ZooMUE

Brkić je naveo da ta mera ostaje na snazi i u narednim danima uz maksimalno angažovanje policijskih službenika i apelovao na građane da prijave svako saznanje koje imaju o bilo kakvoj vrsti problematičnog ponašanja, ili drugom događaju koji bi mogao da utiče na bezbednost učenika i škola.

Ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je 3. maja 13-godišnji učenik ubio osam vršnjaka i radnika obezbeđenja, danas je četvoro policajaca, a Brkić navodi da su mere bezbednosti pojačane maksimalno.

„Osnovna škola ‘Vladislav Ribnikar’ pre tragičnog događaja je imala školskog policajca, ali je on bio zadužen i za druge škole. Mi od danas imamo prisutna četiri policijska službenika koji će sa svojim angažovanjem nastaviti i u narednom periodu“, rekao je državni sekretar MUP-a.

Beta

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.