Državna pomoć od 100 evra: Do 9 časova se prijavilo 653.594 mladih

Jutros do 9 časova 653.594 mladih prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, saznaje B92.net. Za prvih 18 sati od početka prijave, oko 500.000 mladih prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć, rekao je juče ministar finansija Siniša Mali.

U ponoć 15. januara je počela prijava građana za dobijanje državne pomoći, a Mali je ranije rekao da se u prvoj minuti se prijavilo 1.370 ljudi.

Siniša Mali
FOTO: TANJUG/ ZORAN ŽESTIC

“Ogromno je interesovanje za ovaj vid državne pomoći i mislim da to pokazuje da smo pogodili pravo u metu kad smo izašli sa ovim predlogom da pomognemo sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina”, naveo je Mali za Tanjug. Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posledice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period. Istakao je da je preko društvene mreže Instagram dobijao komentare mladih na šta će potrošiti 100 evra i da su njihovi odgovori bili različiti. “Za plaćanje ispita, kupovinu patika, odeće, obuće, nabavku knjiga”, rekao je Mali.

Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs , od danas do 30. januara.

Tanjug

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.