Druženje sa decom iz vrtića u Gradskoj kući (VIDEO)

UŽICE – Povodom početka Dčje nedelje, organizovano je druženje mališana iz Predškolske ustanove Užice sa predstavnicima gradske vlasti. Ova praksa izostala je tokom prethodne dve godine, zbog epidemijske situacije.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, njen zamenik Dragoljub Stojadinović i gradski većnik Ratko Trmčić predočili su deci neke od poslova koji se obavljaju u rukovođenju gradom, dok su deca zauzvrat spremili recitacije, poklone u vidu crteža i pitanja za gradske čelnike.

„Mi smo se družili sa mališanima i u vreme pandemije, posećujući ih u vrtićima. Obeležavamo Dečju nedelju, ali smo uz njih uvek. Radimo na problemima u vezi proširenja kapaciteta Predškolske ustanove, svi znamo da je nedostatak mesta u vrtićima. krenuli smo sa radovima na vrtiću u Carini, a uskoro krećemo i sa adaptacijom prvog seoskog vrtića, u mesnoj zajednici Karan“, rekla je gradonačelnica.

Direktorka Predškolske ustanove Užice, Veselinka Jovanović, ističe da je deo obrazovnog procese dece i upoznavanje sa institucijama grada u kojem žive.

„Drago nam je što su nas predstavnici grada dočekali i pružili priliku mališanima da prikažu svoja znanja, kao i da postave pitanja gradskom rukovodstvu. Ovo je deo Dečje nedelje, tako da nam je drago da su deca posle dve godine ponovo u mogućnosti da učestvuju u ovakvom vidu saradnje, deca na ovaj način sarađuju sa lokalnom zajednicom“, rekla je Jovanović

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.