Drumovi za Faruka (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Koncert „Drumovi“ u Novoj Varoši okupio je tamburaške orkestre zapadne Srbije i severa Crne Gore, a u čast prerano preminulog Faruka Ibišbegovića. Faruk je kao glumac, muzičar i osnivač jedinog tamburaškog orkestra ostavio veliki trag u varošici podno Zlatara, a iznenada je preminuo prošle jeseni u 49. godini.

Uz tanane note izvezene na strunama tamburice  i pesmom koja slavi ljubav, onako kako bi to Faruk voleo, svirali su i pevali prijatelji i kolege svedočeći svojim okuplajnjem o bogatstvu prijatelja koje je imao, a koje je, kažu, sticao za jedan dan.

„On je bio boem, sanjar, veliki umetnik, a u isto vreme jednostavan, sredačan i neposredan i zbog toga omiljen gde god se pojavio“, kazao je njegov prijatelj Enes Hadžimurtezić.

Veče za nezaborav u Novoj Varoši koju je Faruk voleo i koja je volela njega. Bio je svestrani umetnik, erudita, tamburaš, pevač i aranžer. Više je pevao nego pričao, pa je neizbrisiv trag sevdalinke ostavio na tromedji Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

„Zaista mu je sve išlo od ruke što se tiče muzičke i pozorišne umetnosti“, posvedočio je novovaroški glumac i režiser Vladimir Dulanović.

Tamburaš iz Pljevalja Emir Prekić je rekao da ih je  Faruk sve svojom dobrotom i drugarstvom zadužio da u njegovom gradu naprave sećanje na njega.

„Faruk je voleo Novu Varoš i Novovarošane, voleo je ljude i svi smo mi voleli njega. Osećam da je bio sa nama večeras presrećan što je sala bila puna“, kazala je dirktorka Doma kulture u Novoj Varoši Mihrija Hadžić.

Želja je da „Drumovima“, kako je nazvan koncert u Farukovu čast, i idućih godina pristižu tamburaši u varošicu podno Zlatara.

You may also like...