Dragica Miličanović najbolja medicinska sestra u Srbiji (VIDEO)

UŽICE – Priznanje za najbolju medicinsku sestru u Srbiji pripalo je Dragici Miličanović, koja radi na odeljenju Intenzivne nege u Opštoj bolnici Užice. Ovu nagradu dodeljuje Udruženje Sestrinstvo, svojevrsna unija medicinskih sestara i tehničara Kliničkog centra Srbije.

Dragica kaže da njeno priznanje pripada celom odeljenju, koje sa njom čini tim. Iako je imala prilike da tokom karijere pređe na druga odeljenja, te ponude nije prihvatila.

„Ostala sam dosledna ovom odeljenju. Mnogo volim Intenzivnu negu, ovaj posao. Kada ovde dođem, sav umor od kuće mi nestane. Na ovom odeljenju sam „svoja“, kaže Dragica.

S obzirom na posebnost njenog odeljenja na kojem radi, najvećim uspehom smatra svakog pacijenta koji oporavljen napusti Intenzivnu negu.

„Nažalost, ne odu svi iz ovog odeljenja kući, takve su im dijagnoze. Ali, kada uspemo u tome da ih odavde pošaljemo kući oporavljene, kada nam mahnu pri odlasku, to je za nas velika pobeda“, dodaje Dragica.

Dragicu posebno raduje činjenica da svoje znanje može preneti mlađim kolegama, koje ne kriju da u njoj vide velikog uzora i podršku u poslu kojim se bave.

Dragica Miličanović sa kolektivom Intenzivne nege
Foto: ZooMUE

„Naučila me je mnogo stvari. Rad, upornost i humanost treba da budu primarne vrednosti svakoj medicinskoj sestri. Smatram da nagrada nije mogla otići u bolje ruke“, rekla je glavna medicinska sestra na odeljenju, Jelena Ristović.

Na period pandemije kovida Dragica gleda kao na jedan od najtežih perioda za rad u svojoj karijeri, poredeći ga sa vremenom lečenja ranjenika sa ratišta u Bosni.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.